(1988) woont en werkt in Utrecht 

Felipe studeerde bouwkunde en ontwikkelde zich na zijn afstuderen tot beeldend kunstenaar. Met deze architectonische achtergrond als uitgangspunt creëert hij grote ruimtelijke installaties en sculpturen, waarbij de kwetsbare kant van architectuur centraal staat.

Hij laat zich vooral inspireren door bouwwerken waarin het kantelpunt tussen materialiteit en betekenis voelbaar is, zoals bij constructies in opbouw of verval en de achterkant van façades. Hij is gefascineerd door het precieze ogenblik waarop sacraliteit in architectuur ontstaat, of verdwijnt. Zijn werken tonen zich dan ook vaak onbepaald en onaf, als momentopnamen van deze zoektocht naar iets hogers, vastgelegd in de tijd.

Art Assignments
2022    Two installations at hiking route Vresselse Bos, Brabant
2021    Viewing spot at river ‘Dommel’, Sint-Oedenrode

2021    Research for Market square, Sint-Oedenrode
2018    LAB Kalkhorst, ‘In Progress’, Germany

Solo exhibitions
2020   ‘Apsis’, EXbunker, Utrecht
2019    ‘Wall’, Moira, Utrecht
2019    ‘Exploded View’, VHDG, Leeuwarden

Group exhibitions

2022    Temporary installation at Oerol, Terschelling
2022    Prospects and Concepts, Art Rotterdam, Rotterdam
2021    Garden Art Route, Amersfoort

2021    ‘Your Playground’, Arti et Amicitiae, Museumnacht, Amsterdam
2021    OCTA II (Or Call This Art), Kunstliefde, Utrecht 
2021    KunstKoers, De Nijverheid, Utrecht
2020   OCTA I (Or Call This Art), Maakhaven, Den Haag
2020   UtrechtDownUnder, Utrecht
2020   ‘Narthex’, Nieuwe Aarde (Bijbels Museum), Westerkerk, Amsterdam
2020   ‘2D’, ACEC, Apeldoorn
2019    Galerie Pouloeuff, Naarden
2019    Big Art, Hembrugterrein Zaanstad, with Galerie Logman
2019    Centraal Laat, Whatchamacallit, Centraal Museum, Utrecht
2019    ‘Stowaway’, Cinetol / Tolbar, Amsterdam
2019    ‘Stairway’, Kunstschouw, Zeeland
2018    Galerie Waarkunst, ‘t Waar, Groningen
2018    Hongerige Wolf Festival, Hongerige Wolf
2018    FestiValderaa, Schipborg, Drenthe
2017    Grasnapolsky Festival, Radio Kootwijk

Residencies
2022   PADA Studio’s spring/summer residency, Barreiro, Portugal

2019    Masterclass Gallery Pouloeuff, Naarden
2019    VoorheenDeGemeente, Leeuwarden
2018    LAB Kalkhorst, Germany

Scholarships
2020    Stipendium Emerging Artists, Mondriaan Fund
2020    Amarte Fund, Amsterdam

Bibliography
2020    Jegens&Tevens, OCTA I at maakhaven
2020    Catalog Utrecht Down Under
2020    BK-informatie nr. 8
2020    Grote Nederlandse Kunst Kalender, Trichis
2019    BK-informatie nr. 4
2019    Leeuwarder Courant

Education
2006-2011 Bachelor in Architecture, HU Utrecht




Mark